Dazoot Software

RSS 2.0
Dana Constantin in IT news

Telefonul mobil, mai periculos decat fumatul?

De mai multa vreme se desfasoara studii serioase pentru a analiza efectele telefoniei mobile asupra sanatatii omului, iar concluziile mai toate indica faptul ca folosirea excesiva a acestor dispozitive creste riscul aparitiei tumorilor si poate slabi sistemul imunitar pana la cote alarmante. Unii cercetatori chiar compara efectele devastatoare ale fumatului asupra organismelor mai putin puternice cu cele ale radiatiilor emise de telefoanele mobile.
Recent un expert in studiul cancerului sub diferitele sale forme, castigator a multor premii internationale pentru excelenta, a atras atentia ca din cauza folosirii pe scara larga a telefonului mobil acesta ar avea un potential destructiv mult mai mare decat cel exercitat de tutun sau de constructiile unde este folosit azbestul. In consecinta el recomanda cu tarie responsabililor guvenramentali si celor din industria telefoniei mobile sa ia masuri urgente pentru a reduce emisiile de radiatii care insotesc folosirea telefonului mobil.
In Franta si in Germania s-au luat deja niste masuri la nivelul cel mai inalt prin care sa se reduca riscurile in special la copiii care fac abuz de uzul acestor dispozitive electronice. Chiar si Agentia Europeana pentru Mediu a tras un semnal de alarma in aceasta privinta cerand reducerea nivelului de radiatii factorilor de decizie.
Cercetatorii nu neaga eficienta telefoanelor mobile pentru sistemul medical, in urgente, sau pentru cel de protejare a sigurantei publice, dar in egala masura atrag atentia ca exista legaturi dovedite stiintific intre folosirea telefonului mobil si anumite tipuri de tumori si sunt siguri ca in cel mult 10 ani ei vor reusi sa demonstreze fara putinta de tagada faptul ca telefonia mobila folosita pe scara larga are efecte negative asupra sanatatii umane.
Din pacate reactiile oficialilor din industria telefoniei mobile sunt dintre cele mai dezamagitoare ei declarand ca aceste studii nu aduc suficiente dovezi in sensul impactului negativ al dispozitivelor pe care le fabrica si ca nu e nevoie de o reducere semnificativa a nivelului de radiatii aratat de catre oamenii de stiinta ca ar fi mult prea mare.

Articol preluat de pe egirl.ro


Niciun comentariu la acest articol

Lasa un comentariu